מחקר

אין הרבה מחקרים מדעיים על התועלות לש האלוורה. אבל למרות זאת, האלוורה משמשת כבר שנים רבות כמרכיב בתעשיית הקוסמטיקה והרפואה הטבעית. מיוחסים לג'ל האלוורה תכונות מרגיעות לעור, אנטיספטיות, ועוד. ג'ל האלוורה משמש באופן מסחרי גם כמרכיב ביוגורטים, משקאות וקינוחים מסוימים.

תוסף תזונה

האזור החיצוני של האלוורה מכיל חומר בשם Aloin, שלו יש תכונות משלשלות, ועד 2002 הוא שימש בארה"ב כמרכיב מרכזי בחומרים משלשלים. אוםל מתברר שחומר זה עלול להזיק ואף לגרום לסרטן, כאשר צורכים אותו באופן מתמשך, ולכן היום חברות המוכרות אלוורה מסירות את האלויין (כפי שעושה פוראוור), תהליך ידני וקצת מורכב, או מנטרלות אותו בעיבוד כימי (תהליך זול יותר אבל פחות טוב לכאורה).

מיץ אלוורה משווק כדי לתמוך בבריאות מערכת העיכול, אך אין ראיות מדעיות או אישורים רגולטוריים לתמיכה בטענה זו.

רפואה מסורתית

אלוורה משמש ברפואה המסורתית כטיפול בעור. ברפואה איורוודית זה נקרא kathalai. עדות מוקדמת במיוחד לשימוש באלוורה לצורך טיפוח העור מופיעה ב פפרס אפרס מהמאה ה -16 לפנה"ס.

מוצרים

אלוורה משמש על רקמות הפנים שבו הוא מקודם כמו קרם לחות ו anti-irritant כדי להפחית את chafing של האף. חברות קוסמטיקה בדרך כלל מוסיפות סאפ או נגזרות אחרות מאלו ורה למוצרים כגון איפור, רקמות, לחות, סבונים, מסנני קרינה, קטורת, קרם גילוח או שמפו. [45] סקירה של ספרות אקדמית מציין כי הכללתה במוצרי היגיינה רבים נובעת מאפקט הלחות שלה.

שימושים אפשריים אחרים לתמציות אלוורה כוללים את דילול הזרע של הפריה מלאכותית של כבשים, כמשמר מזון טרי, או לשימור מים בחוות קטנות. כמו כן הוצע כי דלק ביולוגי ניתן להשיג מזרעי אלוורה.

(על פי וויקיפדיה).